Hoe werkt het?

Kartonnen bekers recyclen?

Proces van Vervaardiging

Organisatie Productie omgeving

BekerVriend kiest ervoor om de recyclebare kartonnen bekers lokaal te produceren, met de wetenschap dat er heel bewust is gekozen voor een FSC-kwaliteit. FSC staat voor een bewuste keuze op het gebied van verantwoord ondernemen. Onze productiefaciliteiten werken met groene stroom en zowel het papier, als de coating en de inkten voldoen aan de food-approval regels. Volgens normering worden de certificeringen (BRC,FSC) getoetst en zal de minimumeis zijn om huidige certificeringen te behouden en daar waar nieuwe kwaliteitseisen ontstaan deel te nemen.

Productieproces

Het proces begint in Finland, bij de inkoop van het juiste FSC-papier met PE coating. Stap 2 is het bedrukken middels de Flexodruk methode. In een standaard design of eigen ontwerp. Na het bedrukken van het papier, worden de bekers gevormd en wordt de bodem aan de wanden bevestigd. Vervolgens wordt de ‘kraal’ aan de rand van de beker bevestigd voor een optimale drinkbeleving, zonder scherpe randen.

Kwaliteit van Recyclebare kartonnen bekers

Tijdens en na de productie zullen de ontstane bekers steekproefsgewijs getest worden op kwaliteit. Een visuele kwaliteitscontrole en diverse testen worden gedaan om te kijken of de kartonnen bekers aan de kwaliteitseisen voldoen. Na goedkeuring van de kwaliteit van de kartonnen bekers worden deze verpakt in een sleeve en vervolgens in een speciaal ontwikkelde BekerVriend doos à 900 stuks (210cc) en 675 stuks (230cc) verpakt. Deze is voorzien van een kartonnen raster en een zak tegen lekkage. De bekers en de doos worden afgesloten, om hygiëne te waarborgen tot aan de automaat. Hier worden de kartonnen bekers uitgepakt en klaargemaakt zijn voor gebruik.

Wij kiezen voor lokale productie van onze kartonnen bekers, om bij te dragen aan MVO. Het lokaal produceren van onze kartonnen bekers biedt ons ook de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen. Zo kunnen wij te allen tijde onze kwaliteit en beleving waarborgen.

BekerVriend

BekerVriend is de milieuvriendelijke oplossing voor kartonnen bekers. Wij zullen u niet opnieuw vertellen dat recyclen goed is voor het milieu. Wat we u wel graag willen laten weten, is dat wij kunnen helpen met een recycleproces binnen uw bedrijf, namelijk met het recyclen van kartonnen bekers.

Verzamelt u kartonnen koffiebekers niet op efficiënte wijze – lees: zonder onze BekerVriend – dan zullen afvalbakken sneller vol raken. Het gevolg: milieu-onvriendelijk handelen en hogere kosten voor afvalinzameling. De BekerVriend zorgt ervoor dat u binnen uw bedrijf, instelling of vereniging bewuster omgaat met afvalrecycling.

Daarnaast zijn wij ook de juiste partner voor het bedrukken van kartonnen bekers met uw eigen design. Uw eigen design of logo, de marketingtool om uw bedrijf of boodschap te promoten.

Voorbeeld van de BekerVriend standaard “steigerhout design” en een eigen design

Door het standaard design aan te passen naar een eigen design is de BekerVriend uitermate geschikt voor interne communicatie. Bijvoorbeeld informatie m.b.t. recycling, MVO om zo de medewerkers te informeren en enthousiasmeren om de kartonnen bekers te scheiden of meerdere keren te gebruiken voor consumptie. Onze BekerVriend wordt lokaal geproduceerd en is van MDF en is van zeer goede kwaliteit.

Onze BekerVriend verzamelaars zijn standaard voorzien van een achterplaat (zie foto) met daarop het “in 4 stappen naar een beter milieu”logo en tekst om de medewerkers zo goed mogelijk te informeren en te enthousiasmeren. Uiteraard is dit ook aan te passen naar een eigen design.

Recycleproces

Is de BekerVriend vol….

dan komen wij de gebruikte kartonnen bekers ophalen voor recycling. En om het aantal voertuigbewegingen te beperken, leveren we meteen nieuwe FSC kartonnen koffiebekers. De ingezamelde kartonnen koffiebekers worden verzameld en daarna ontdaan van papiervreemde bestanddelen. Vervolgens worden ze verpulverd in een shredder. Hierna zijn ze gereed voor de volgende stap in het recycle proces.

Unieke recyclebare koffiebekers

Onze bekers bevatten aan de binnenkant een laagje polyetheen (PE). Ze doorlopen een uniek recycleproces, waarbij de kartonvezels worden gescheiden van de PE-coating en er papiervezel vrijkomt. Vervolgens wordt de papiervezel ontinkt en met water vermengd tot pulp. De pulp is grondstof voor nieuwe producten, zoals hygiënepapier (toiletpapier en papieren zakdoekjes), kranten- en schrijfpapier en verpakkingen.

6 x  recyclebaar

Het papierrecycling proces kan tot wel 6 keer toegepast worden. Tijdens dit proces worden de papiervezels korter en minder stevig. Op een gegeven moment zijn de papiervezels te kort en niet meer geschikt als grondstof voor nieuwe producten. Deze papiervezels worden tijdens het pulpproces afgescheiden als papierslib. Het overgebleven papierslib is een waardevolle bron voor vele industrieën, als alternatieve brandstof voor o.a. verbrandingsovens. Het papierslib zorgt voor een gelijkmatige verbranding om vervolgens elektriciteit en warmte mee op te wekken.

BekerVriend garandeert de meest duurzame verwerking van uw gebruikte kartonnen bekers. Een verklaring van Recycling kan te allen tijde worden overlegd.

Kartonnen bekers recyclen?